CRVENI KRIŽ U PLAVOM OKVIRU 2019.

U sklopu provedbe projekta Hrvatskog Crvenog križa „Crveni križ u plavom okviru“ Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru uključilo se kao partner u provedbu tradicionalne akcije čišćenja podmorja „More i Mi“ koju organizira Turistička zajednica Sv. Filipa i Jakova u partnerstvu sa Općinom Sv. Filip i Jakov.
Akcija je održana u nedjelju 16. lipnja 2019. godine na području Glavnog mula te dijela rive u Sv. Filipu i Jakovu. U akciji su sudjelovali ronioci iz zadarske jedinice interventne policije, koji su uz pomoć mještana i raznih udruga iz Sv. Filipa i Jakova uspješno uklonili otpad koji se nalazio na dnu filipjanskog podmorja i priobalja.
Akcija čišćenja se održala i u sklopu projekta Hrvatskog crvenog križa – “Crveni križ u plavom okviru” kojem je cilj edukacija, akcija čišćenja podmorja i priobalja, a isto tako i motivacija svih sudionika i slučajnih prolaznika na odgovorno, sigurno i aktivno ponašanje te promicanje ekološki održivog razvoja.
U akciji čišćenja podmorja svi su sudjelovali na volonterskoj osnovi, a da bi akcija imala i edukativni karakter, Gradsko društvo Crvenog križa Biograd na Moru održalo je i edukativnu radionicu u sklopu koje su djeca mogli malo više naučiti o ekologiji mora te na koje sve načine čovjek djeluje na okoliš koji ga okružuje.
U organizaciji i provedbi akcije sudjelovalo je preko 60 ljudi, djece i mladih te je sav prikupljeni otpad primjereno zbrinut.
Ovim putem još jednom apeliramo na sve građane i posjetitelje plaža da za sobom pokupe svoj otpad ali da im ne bude teško ni pokupiti otpad koji je netko prije njih ostavio jer nemamo PLANET B i naša je društvena odgovornost čuvati prirodu kako bismo stvorili održivu budućnost za našu djecu.
Vaše GDCK Biograd na Moru

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin