Solidarnost na djelu

Akcija Solidarnost na djelu provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj sve od 1973. godine. Uz osnovni cilj- prikupljanja dobara za osobe u potrebi, jednako je važno i poticanje solidarnosti, posebno među mladima. Mnoga se djeca kroz ovu akciju prvi put susreću s djelovanjem Crvenog križa.

Ove godine u suradnji sa Osnovnom školom Biograd, Osnovnom školom Sv.Filip i Jakov, Srednjom školom Biograd na moru, Osnovna škola “Vladimira Nazova” Neviđani i Osnovna škola Pakoštane prikupljala su se materijalna dobra ( hrana i higijenske potrepštine) za najugroženije građane na području djelovanja Gradskog Društva Crvenog križa Biograd.
Na ovaj način učenici su mogli direktno donirati hranu i higijenske potrepštine te smo im na taj način približili djelovanje Crvenog križa u njihovoj lokalnoj zajednici ali i probudili solidarnost prema drugima.

Iznimno nam je drago što smo ove godine kroz akciju Solidarnost na djelu zaprimili donaciju u iznosu od 2000,00 kuna od FUN PARKA BIOGRAD by Mirnovec.
Novčana sredstva utrošiti će se na pakete hrane i higijenskih potrepština za najugroženije građane.

Još jednom se zahvaljujemo našim donatorima na ovoj izdašnoj donaciji koje će nadamo se potaknuti druge poslovne subjekta na donacije.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin